Gavrankapetanović osnažuje Opću bolnicu: S KCUS-a prelaze četiri ljekara i jedan iz Zenice, sve vrsni stručnjaci

gavrankapet
Osim Harisa Vranića, s KCUS-a prelaze i ljekari prof. dr. Dragan Totić, Azra Husić i prof. dr. Merita Tirić - Čampara, a dolazi i poznati infektolog Drljević

 

U narednih nekoliko dana timu Opće bolnice prim.dr "Abdulah Nakaš", na čelu s generalnim direktorom Ismetom Gavrankapetanovićem pridružit će se četiri ljekara s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Radi se o četiri vrsna ljekara, među kojima je i prof. dr. Haris Vranić, koji je prošle sedmice raskinuo ugovor na KCUS -u, a ostavku je potpisala generalna direktorica prof.dr. Sebija Izetbegović.

Osim Vranića, s KCUS-a prelaze  i ljekari prof. dr. Dragan Totić, prof.dr. Azra Husić i prof. dr. Merita Tirić - Čampara.

Poznajem ih odlično, vrhunski hirurzi i čestite karakterne ličnosti . Osnažit će svojim radom i znanjem tim Opće bolnice. Mi postajemo Univerzitetska bolnica postajemo, Senat nas je već proglasio nastavnom bazom - rekao nam je Gavrankapetanović.

U ovu medicinsku ustanovu iz zeničke bolnice prelazi poznati infektolog prof. dr. Edvan Drljević. I ovo je kako nam je rečeno veliki dobitak za Opću bolnicu. Dolaskom Gavrankapetanovića ova bolnica je za kratko postala respektabilna bolnica. Za manje od 20 dana obavljeno je na desetine operacija.