Gdje je nestala državna zastava BiH ispred zgrade Vlade HNK-a u Mostaru?

asd
Pošto je u gradu na Neretvi danas glavno pitanje gdje visi koja zastava, mi postavljamo pitanje premijeru Vlade HNK Nevenku Hercegu zašto ispred sjedišta te institucije nije izvješena državna zastava Bosne i Hercegovine?, navode iz KO SDP-a HNK

S obzirom na obilježavanje Dana državnosti BiH vidljivo je da su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, ali u njegovom administrativnom središtu Mostaru istaknute razne zastave o kojima se diže puno bure u javnosti.

Iz kantonalnog odbora SDP-a ističu da su pojedine mostarske škole, zbog pojedinih zastava ispred određenih objekata u Mostaru, prebacivale svečanost u druge objekte u ovom gradu. 

Riječ je o slučaju jedne srednje škole koja je svečanost povodom Dana državnosti BiH željela održati u Domu Stjepana Kosače, ali zbog istaknute zastave tzv. HR-HB ispred ovog objekta, odustali su od prvobitne namjere.

- Pošto je u gradu na Neretvi danas glavno pitanje gdje visi koja zastava, mi postavljamo pitanje premijeru Vlade HNK Nevenku Hercegu zašto ispred sjedišta te institucije nije izvješena državna zastava Bosne i Hercegovine?, navode iz KO SDP-a HNK.

Nastavljaju da su nedavno bili svjedoci svojevrsnog incidenta pri obilježavanju godišnjice rušenja Starog mosta kada se glavni organizator manifestacije hvalio kako je na Stari most 'donio' stotine zastava BiH koje je podijelio školskoj djeci.

- Zbog toga sada postavljamo pitanje: Ministre Hadžoviću, zar jednu od tih zastava niste mogli postaviti ispred sjedišta institucije čiji ste aktualni ministar?, pitaju se u SDP-u.