Glas za Fatku Kulenović je glas za sve nas i za bolju Krajinu

Kandidatima na općim izborima 2018. u Bosni i Hercegovini omogućili smo predstavljanje putem našeg portala Cazin.NET u cilju što boljeg upoznavanja građana s onima koji traže naš glas. Danas Vam predstavljamo Fatku Kulenović, na Tehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću i kandidatkinju za Skupštinu USK-a.

Dr. sc. Fatka Kulenović, rođena je u Bihaću 20. januara 1971. godine gdje je završila osnovnu školu i Gimnaziju. Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1996. godine je diplomirala i stekla zvanje profesor matematike i informatike. Na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu je magistrirala 2004. godine, zatim i doktorirala 2014. godine i stekla akademski stepen doktora matematičkih nauka.

Od 1996. godine zaposlena je na Tehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću gdje je prošla sve stepenice od asistenta, višeg asistenta do danas profesora trenutno u zvanju docenta i prodekana za naučno-istraživački rad. Do sada ima objavljenih 33 naučnih i stručnih radova i aktivno je učestvovala u nekoliko međunarodno priznatih projekata. Svoj politički angažman gradila je postepeno kada je ostvarila veliki dio svojih privatnih i poslovnih planova i kao rezultat toga je od 2016. godine i predsjednica Gradske organizacije SDP Bihać. Sigurno je prepoznata kao jedna od najaktivnijih vijećnika/ica što su joj potvrdili i građani svojom ponovnom podrškom za Gradsko vijeće u Bihaću. Svojim političkim angažmanom nastoji afirmisati žene i mlade da ne budu samo posmatrači, već i aktivni učesnici u kreiranju političkih dešavanja u svojoj sredini. Žena je sa stavom i prepoznatljivim političkim gardom što je uspješno prezentirala i kao predsjednica Kluba vijećnika SDP u Gradskom vijeću. Kako često ističe, ono što joj je najvažnije, supruga je i ponosna majka dvoje djece.

Zato vas pozivamo, dragi naši sugrađani, ponosni Krajišnici koji nikada niste dali da vas moralno poraze i ponize ribari ljudskih duša u liku pokvarenih političara koji od izbora do izbora traže vaš glas a poslje vas zaboravljaju. Gospođa Fatka Kulenović nije ta i to znaju njene radne kolege, prijatelji, komšije i njeni Bišćani. Stoga, u nedjelju 7. oktobra podržite ovu ženu i dajte joj mogućnost da se u Skupštinu Unsko-sanskog kantona bori za sve nas.