Glumica Silvija Stojanovska uhapšena zbog šverca kokaina

Makedonska glumica Silvija Stojanovska uhapšena je pod sumnjom da je pripadnica bande za šverc kokaina, objavila je Televizija Telma.

Po izvorima Telme, pri švercu 700 kilograma kokaina iz Španije, Stojanovska je omnogućila "logistiku" dvojici braće, makedosnkim državljanima, od kojih jedan živi u Madridu, a drugi u Skoplju.

Sudija za prethodni postupak Krivičnog suda u Skoplju odredio je Stojanovskoj kućni pritvor, a muškarcu koji je priveden s njom u okviru iste istrage, određen je 30-dnevni zatvorski pritvor.

Agencija Makfax je javila da je, kada je izvedena iz suda, na pitanja novinara da li je uhapšena na granici i da li je znala da Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu protiv nje, rekla samo: "Bože, Bože!".

Za dijelo za koju Stojanovsku sumnjiči predviđena kazna tužilaštva je namanje pet godina zatvora.

Prema portalu "Sakam da kažam", ta 59-godišnja pozorišna, filmska i televizijska glumica je članica ansambla Dramskog teatra u Skoplju, gdje je 2005. bila i direktorka.

Njena najnovija filmska uloga je bila "Oslobađanju Skoplja" 2016, a sada igra u domaćoj televizijskoj seriji "Familija Markovski".