GO SDA Bihać: Nismo rezervna klupa vladajuće koalicije

Današnje zajedničko saopćenje vladjuće koalicije je jedan neviđeni bezobrazluk i pokušaj potcjenjivanja inteligencije građana Bihaća.

Jučer se većina ASDA-GS-SDP i DF, po ko zna koji put, blamirala na sjednici Gradskog vijeća.

Opet su tokom sjednice neki vijećnici vladajućih stranaka imali „neodložne“ privatne obaveze pa koalicija nije imala dovoljno ruku da izglasa materijale koje je sama predložila. Tokom prošle sjednice, u istoj situaciji nedostatka ruku, pribjegli su provokaciji. Ipak, dvaput za redom nisu mogli iskoristiti istu metodu. Većina je bila prinuđena da prizna poraz i nadali smo se da će ga primiti dostojanstveno.

Za očekivati je bilo da, zapravo, obznane da je pravi razlog sve češćih problema sa većinom u gradskom Vijeću njihovo sve izraženije nezadovoljstvo radom ili bolje reći neradom aktualne bihaćke vlasti, odnosno nezadovoljstvo sa samim njima. Npr. vijećnici SDP-a uredno dobivaju ponižavajuće odgovore o broju novouposlenih ili uhljebljenih u bihaćka preduzeća i ustanove od svojih partnera iz Asda. No, ništa od toga.

Danas su nas u zajedničkom saopćenju ASDA-GS-SDP i DF obavijestile da za svoj neuspjeh krive SDA, jer nije imala „senzibilnost“ za privatne obaveze pojedinih vijećnika pa je odbila da igra ulogu „rezervnog igrača“. Umjesto da prešuti sopstvenu nesposobnost da sakupi dovoljan broj glasova među svojim vijećnicima, koalicija se okomila na opoziciju. Izgleda da su koalicioni patneri u stanju da se okupe jedino kad treba napisati saopćenje protiv SDA iako sumnjamo da su ga zajednički potpisali jer kako su sami rekli-zna se ko kod njih daje golove, ili ih bar pokušava dati.

Kad se na dnevnom redu nađu problemi građana, onda već svako ima neke svoje lične poslove koji su mu bitniji. Bilo bi puno bolje da se okupite pa da Bišćanima omogućite bar rasvjetu koju smo u našem Bihaću, ne tako davno, imali. Ne, SDA neće imati „senzibilnost“ za neozbiljnost vijećnika vladajućih stranaka i za njihovo nepoštivanje Bihaća i Bišćana. Tu smo za svako konstruktivno rješenje, pomoć i savjet, razgovor i dogovor, ali nismo vaša „rezervna klupa“. Uozbiljite se gospodo.

 

(Press služba GO SDA Bihać)