Bihać: GO SDA o posljednjoj sjednici gradskog Vijeća

- U 20 mjeseci, koliko je gradonačelnik Bihaća s podrškom koalcije GS-SDP-ASDA-DF, Šuhret Fazlić nije uspio dovesti niti jednog investitora, a od obećanja razvoja grada ostala je samo priča, smatraju u GO SDA

BIHAĆ, 20. jula - U prostorijama GO SDA Bihać upriličena je press konferencija  na kojoj su se gradski vijećnici iz redova ove stranke osvrnuli na dešavanja na posljednjoj sjednici Vijeća.

Kao što je javnost upoznata, na sjednici nije prihvaćen rebalans budžeta što neki karakterišu raspadom  većine  u Vijeću. Što se tiče SDA, vijećnici  ove stranke nisu podržali prijedlog budžeta pa smatraju da je ispravno ne podržati ni rebalans budžeta.

Također, protive se novim sistematizacijama u gradskim javnim preduzećima koje ne donose ništa novo izuzev novih zapošljavanja što će dodatno koštati firme koje su već u financijskim poteškoćama.

U 20 mjeseci, koliko  je gradonačelnik Bihaća s podrškom koalcije GS-SDP-ASDA-DF, Šuhret Fazlić nije uspio dovesti niti jednog investitora,  a od obećanja razvoja grada ostala je samo priča, smatraju u GO SDA. U međuvremenu, dešava se i kriza vladajuće koalicije koja je kulminirala na posljednoj sjednici kada je izostala podrška  SDP-ovaca  izmjenama budžeta što je u konačnici rezultiralo neusvajanjem rebalansa.

O projektu LED rasvjete čija je realizacija ovisila o prihvatanju rebalansa, u SDA kažu da je obavijena velom tajne,te da imaju saznanja o određenim sumnjivim radnjama i pogodavanju firmi  iz Srbije.

Od gradonačelnika Fazlića traže da umjesto blokada,implementira projekte sa viših nivoa vlasti koji su stigli u Bihać, te prestane sa pričom o zapostavljenosti Krajine.

U SDA također se protive poskupljenju odvoza smeća što je izglasano na sjednici kao i dodatnim zapošljavanjima u javnim komunalnim poduzećima .

Zastupnik u Skupštini USK Damir Hodžić također je podsjetio da je zahvaljujući kadrovima SDA, Bihaću doznačena značajna financijska sredstava za strateške projekte poput aerodroma Golubić, poboljšanja infstrukture i uređenja putne komunikacije u NP Una. Podsjeća da je Skupština USK donijela zakon koji definiše bespravnu gradnju, na čemu su insistirale lokalne zajedice, no čini se da je malo ko krenuo u njegov implementaciju.

Na upit novinara o mogućoj novoj većini u Vijeću, Hodžić je dodao da SDA nije dobila zvanične pozive od drugih stranaka no u ovoj stranci otvoreni su za razgovore o  saradnji na projektima od općeg interesa za grad Bihać.