Gorivo će od utorka, 13. februara, ponovno poskupjeti

.

Prema važećoj formuli vlade za izračun cijena naftnih derivata, benzin će poskupjeti za tri centa, dok će dizel i plavi dizel poskupjeti za pet centi u Hrvatskoj.

Nova cijena eurosupera 95 bit će 1,45 eura po litri, eurodizela 1,48 eura po litri, a plavog dizela 94 centa po litri.

Vozači mogu očekivati povećanje troškova punjenja rezervoara. Punjenje prosječnog spremnika od 50 litara bit će skuplje za euro i po za vozače benzinskih vozila, dok će vozači dizelaša morati izdvojiti dva i pol eura više.

Zdravko Bubnić iz Ceha prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori upozorava da bi poskupljenje goriva moglo dovesti do povećanja cijena prijevoza, što bi na kraju moglo rezultirati i višim cijenama proizvoda.

Iako je s početkom sukoba na Bliskom istoku bilo straha od naglog porasta cijena nafte, do sada je došlo samo do blagog pomaka. Međutim, naftni ekspert Davor Štern za Dnevnik Nove TV ističe da čak i jedan potez u toj regiji može biti dovoljan da poremeti tržište nafte.

Što se tiče Bosne i Hercegovine, obično iza Hrvatske, za 24 sata dolazi do poskupljenja goriva, što vozačima daje još vremena da osiguraju svoje zalihe dizela ili benzina po starim cijenama.