Grad Bihać: Milion i tri stotine hiljada maraka za ublažavanje ekonomskih posljedica pandemije

Korzo
- Za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa Gradska uprava Bihaća, na čelu s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem, osigurala je iz budžeta 1.300.000 KM kako bi na ovaj način pomogli građanima, obrtnicima i privrednicima u pokretanju njihove djelatnosti nakon dvomjesečnog prekida rada uslovljenog epidemiološkim mjerama zaštite od pandemije. Grad Bihać će na sebe preuzeti plaćanje zakupa prostora i javnih površina u vlasništvu Grada te plaćanje komunalne naknade do kraja ove godine...

BIHAĆ, 14. maja - Gradonačelnik Šuhret Fazlić kaže kako je pripremio Prijedlog odluke koju će uputiti Gradskom vijeću, ali je u kontaktu s parlamentarnom većinom u Vijeću koju čine gradski vijećnici SDA i Pomaka, dogovorio kakve mjere će biti propisane tom odlukom, kako bi naši privrednici lakše prebrodili korona krizu.

Gradska uprava će u ime privrednika izmiriti trošak potrošnje odvoza smeća i vode javnim poduzećima Komrad i Vodovod. Gradonačelnik Fazlić naglašava kako za ovakve mjere postoji politička volja većine u Gradskom vijeću a konkretan prijedlog pomoći svojim sugrađanima naći će se na prvoj sjednici Gradskoga vijeća koje treba donijeti Odluku koja bi odmah stupila na snagu.