Grad Cazin posjetila delegacija Muftijstva bihaćkog

Cazin
Cazinski gradonačelnik Nermin Ogrešević danas je ugostio delegaciju Bihaćkog muftijstva na čelu s muftijom hafizom Mehmed ef. Kudić.

Razgovaralo se o brojnim aktuelnim temama s posebnim akcentom na dosadašnju i buduću saradnju Grada Cazina i Muftijstva bihaćkog.

  -„Ovo je izraz zahvalnosti gradonačelniku Cazina za svu njegovu dosadašnju podršku projektima Islamske zajednice, kako na nivou Medžlisa Cazin tako i na nivou Bihaćkog muftijstva. I danas smo, kao i drugim institucijama, kandidirali jedan od naših novih projekata i dobili podršku koja je ovdje kontinuirana, što je meni posebno drago, već dugi niz godina i u odnosima s Medžlisom i s Medresom u Cazinu.“, istaknuo je muftija Kudić.

Prvi zvanični susret u Gradu Cazinu, po riječima gradonačelnika Ogreševića, predstavlja svečan i poseban čin  jer je uvijek i jako puno zajedničkih tema.

  -„Ono što možemo konstatirati, kada je u pitanju Medžlis islamske zajednice i Grad Cazin, to je da imamo kvalitetnu saradnju i to je potvrđeno brojnim konkretnim projektima koji su iza nas i mislim da u mnogim segmentima možemo poslužiti kao pozitivan primjer. Naravno, mi smo Muftijstvu na raspolaganju i kao dobri džematlije i kao  predstavnici jednog nivoa državne vlasti koji žele dati svoj doprinos kao partneri kada su u pitanju projekti koji su od javnog i općeg značaja.“, rekao je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.