Građani Bihaća ogorčeni jer im žele ugasiti fudbalski klub

.
Problem s kojim se posljednjih godinu dana suočava nogometni klub “Metalac” iz Bihaća privlači sve veću pažnju i nezadovoljstvo u lokalnoj zajednici.

 

Naime, situacija oko nedavanja dozvole za priključak struje ovom nogometnom klubu iz Bihaća postala je tema sve veće i češće rasprave u bihaćkim kuloarima.

Unatoč trudu i angažmanu Gradske uprave Grada Bihaća te stručnjaka iz Zavoda za prostorno uređenje Bihać, Elektrodistribucija Bihać odlučila je ne dati zeleno svjetlo za povezivanje struje na stadionu kluba Metalac.

Cijeli proces je doveden u pitanje kada je trebalo izdati građevinsku i upotrebnu dozvolu, jer je Elektrodistribucija Bihać uporno blokirala izdavanje dozvola pod isprikom da se blizu stadiona nalazi dalekovod.

Ironično je što isti dalekovod prolazi iznad stotina kuća u tom području, a sve te kuće imaju reguliran priključak struje od strane iste Elektrodistribucije.

Ova selektivna primjena pravila postala je frustrirajuća prepreka za normalno funkcioniranje sportske infrastrukture i razvoj nogometnog kluba Metalac.

Potez Elektrodistribucije Bihać nije samo zaustavio napredak kluba, već je izazvao ogorčenje među građanima.

Ovakvo ponašanje služi kao primjer nepravedne prakse i nedosljednosti u primjeni propisa. Očekuje se da će pravne i političke instance u gradu Bihaću hitno reagirati kako bi se riješio ovaj problem i osiguralo normalno funkcioniranje sportskih objekata za dobrobit zajednice.