Građani planiraju na ulice: Zakazan mirni protest zbog pogibije mlade doktorice

sarajevo
Neformalna grupa studenata psihologije, koja je prije sedam godina kreirala Facebook stranicu "Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu" kada su smrtno stradale Selme Agić i Edite Malkoč, pozvale su građane na mirni skup u čast mladoj doktorici Azri Spahić.

 

“Pozivamo vas na mirni skup odavanja počasti koja je ubijena u saobraćajnoj nesreći u petak, u ulici Maršala Tita. Nažalost, ovakve skupove smo organizovale prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći ubijene Selma Agić i Edita Malkoči”, navodi se u objavi na Facebook stranici.

staknule su da ulice Sarajeva nisu sigurne te da postojeći zakonski propisi nisu adekvatni.

“Institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života – za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju”, saopćile su organizatorice te dodale: “Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada.”

Skup će se, kako je nevedeno u objavi, održati sutra u 18 sati na Marijin Dvoru, u ulici Maršala Tita, na mjestu saobraćajne nesreće.