Gradonačelnik Cazina posjetio Muftiju bihaćkog

U srijedu, 29.05.2019. godin Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio mr. Nermina Ogreševića, gradonačelnika Grada Cazina.

Cilj posjete od strane gostiju jeste da čestitaju Muftiji na imenovanju na ovu časnu i odgovornu poziciju, kao i razgovor o tekućim projektima Islamske zajednice i budućoj saradnji Grada Cazina i Muftijstva bihaćkog.

„Prije svega smo došli da čestitamo uvaženom muftiji na njegovom imenovanju za Muftiju bihaćkom i da mu poželimo mnogo uspjeha u radu. Mi smo došli da saopštimo muftiji da mu se stavljamo na raspolaganje, jer sve dobro što su uradili i što će uraditi je i interes šire zajednice. Naša je želja da pozitivna iskustva u saradnji sa Medžlisom IZ Cazin i cazinskim džematima prenesemo i na nivo Muftijstva“ – istakao je gradonačelnik Ogrešević.

Muftija hafiz Mehmed-ef. Kudić se zahvalio gradonačelniku i njegovim saradnicima na posjeti, na čestitkama i na srdačnom i otvorenom razgovoru o mnogim pitanjima od zajedničkog interesa.

„Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim saradnicima na dolasku i lijepim čestitkama. Saradnja Grada Cazina sa Medžlisom IZ Cazin je više nego uspješna i naša želja je da se takva saradnja nastavi i u budućnosti, kao što je važno da institucije Islamske zajednice iniciraju pozitivne tokove gdje bi nam svakako bila značajna i podrška Grada Cazina.“ Istakao je muftija Kudić.

Tema razgovora je bila svakako i pitanje saradnje Grada Cazina sa medresom „Džemaludin-ef. Čaušević“ u Cazinu, kao i izgradnja novog islamskog centra u Cazinu, a što je u proceduri dovršetka projektne dokumentacije i potrebnh dozvola.

Također, prilikom sastanka aktuelizirane su i mnoge teme koje zanimaju širu društvenu zajednicu poput stvaranja ambijenta za dobar i kvalitetan život svih građana, da se na sve načine i Islamska zajednica i institucije moraju aktivnije uključiti u borbu protiv nemorala svake vrste, mita, korupcije, izrabljivanja radnika, te raditi na afirmaciji pozitivnih vrijednosti, korektnom i fer poslovanju, uzajamnom poštivanju i svakom vidu unapređenja međuljudskih odnosa.

Sastanku su prisustvovali rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog Mensur-ef. Ćehić, rukovodilac službe za administrativno-pravne poslove Sabahudin-ef. Begić, profesor u medresi „Džemaludin-ef. Čaušević“ prof. Zuhdija Handanović i savjetnik gradonačelnika Grada Cazina prof. Hamdija Ljubijankić.

Na kraju je gradonačelnik Ogrešević uručio poklon Muftiji bihaćkom u nadi i želji sa obje strane da ovakvi sastanci budu redovni i da se na njima planiraju brojni korisni projekti za sve građane.

Image