Gradonačelnik Fazlić ugostio kickboxsere koji su nastupili na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Na Svjetskom prvenstvu za kadete i juniore koje je održano u talijanskom Lido di Jesolo od 15.-23.09.2018.godine nastupili su takmičari klubova iz Grada Bihaća u okviru Kickboxing reprezentacije Bosne u Hercegovine.

Nastup u Italiji ostati će upamćen po velikom uspjehu bihaćkih klubova, odnosno osvojenoj tituli svjetske juniorske prvakinje Eme Bajrić, osvojenoj tituli viceprvaka svjeta Arnela Bulića, osvojenoj brončanoj medalji Dženete Ljubijankić, osvojenom petom mjestu Adija Nadarevića, te zapaženim rezultatima Adne Behrem, Lajle Mulalić, Arnela Zuberija i Eme Salkić.

Kickboxsere i njihove trenere Senada Ćatića, Rinalda Pikolotija, Šeherzad Zulića i Zijada Halilovića danas je zajedno sa Mladenom Šantićem, predsjednikom Gradskog sportskog saveza ugostio bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

„Iskrene čestitke osvajačima medalje i takmičarima koji su ostavili srce na borilištima da dostojno predstave svoju državu BiH i Grad Bihać. Vi ste naši najbolji ambasadori i zbog toga će te i u narednom periodu imati podršku Grada Bihaća” – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši se gradonačelniku Fazliću na prijemu i podršci, u ime takmičara i trenera, Ema Bajrić i Senad Ćatić, istakli su kako će i u narednom periodu borilački klubovi sa područja grada Bihaća odricanjem i zalaganjem opravdati epitet najuspješnijih i najtrofejnijih klubova u Bihaću.