Gradonačelnik Mostara sjeo u bager pa čistio naselja oko grada

.
Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić danas je sjeo u bager i čistio prigradska naselja na području od Orlaca do Raštana u sklopu akcije koju su organizovali mještani kako bi svoj mikroprostor u kojem se svakodnevno kreću učinili ugodnijim.

Svoje današnje aktivnosti je mostarski gradonačelnik podijelio na društvenim mrežama navodeći kako se s velikom radošću, pridružio sugrađanima u akciji čišćenja prostora od Orlaca do Raštana, te pozvao i sve ostale da se ugledaju na ta djela.

'"Pozivam sve druge sugrađane da naprave isto. Gradska preduzeća koja se bave čistoćom grada se nalaze u velikom izazovu, posebno u proljeće kada vegetacija posebno buja. Pomozimo svi u skladu sa svim kapacitetima kako bi svaki kutak našega Mostara bio ugodan za sve nas", naveo je.

On je poručio, "grad je naša kuća i sretan sam kada ga tako doživljavamo."

Valja podsjetiti da je Mostar godinama u problemima po pitanju čistoće grada, kako zbog nefunkcionalnih komunalnih preduzeća, tako i problema s deponijom čiji su kapaciteti gotovo puni uslijed neadekvatnog upravljanja tokom proteklih godina.

Zbog svega navedenog uprkos brojnim ekološkim akcijama na više lokaliteta se pojavljuju divlje deponije, a sistemsko rješenje za čišći i ljepši Mostar, još se traži.

 

Foto:Facebook