Gradonačelnik Vukovara iz HDZ-a pozvao na proteste protiv HDZ-ove Vlade Hrvatske

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (HDZ) pozvao je sve građane ovog grad i cijelu hrvatsku javnost na mirni protest protiv šutnje institucija zbog neprocesuiranja ratnih zločina.

''Želim da protest bude miran, apolitičan, bez stranačkih obilježja, a za afirmaciju temeljnih ljudskih prava'', poručio je Penava na konferenciji za novinare, prenosi Hina.

Podsjetio je na brojne lokacije na kojima su zločini počinjeni.

Za činjenicu da ''27 godina nakon počinjenih najstrašnijih zločina nije učinjeno gotovo ništa", Penava kaže da su krivi "najviše političari i ljudi koji su profesionalno plaćeni, kojima je provođenje zakona u opisu radnog mjesta''.

Penava je pozvao na protest protiv institucija vlade kojima upravljaju HDZ-ovci, prenio je Index. Penava je pokazao fotografiju snimljenu 14. avgusta 2018. godine u Trpinji gdje su na spomeniku ispisani grafiti ''JNA'', ''YU'' i crvena petokraka zvijezda te upitao je li Hrvatska pravna država.

Na novinarsko pitanje podržava li i dalje premijera Andreja Plenkovića, Penava je rekao da je sadašnji premijer najbolji premijer kojega smo ikada imali, a sadašnja vlada najbolja od svih dosadašnjih. ''No to ne znači da su savršeni, glavu se ne smije okretati'', poručio je vukovarski gradonačelnik.