Gradska tržnica u Bihaću traži svoje radnike nazad

Bihać
Grad Bihać raspisao je javni poziv za dodjelu prodajnih mjesta, štandova i rashladnih vitrina na Gradskoj tržnici Bihać, te korištenje posebne web-stranice, web-shopa za promociju i prodaju proizvoda po povlaštenim uslovima.

Dio je to projekta vrijednog skoro 180.000 maraka koji je finasiran iz gradskog Budžeta i sredstava  EU. Cilj je naredne godine revitalizirati ove objekte, pomoći malim poljoprivrednicima, ali i potaknuti građane da se vrate u centar grada.

Radnici Komrada koji je čiste, ali i trgovci koji su svakodnevno na Gradskoj tržnici u Bihaću, ističu kako su uvjeti u kojima rade jako loši, te da nedostaje  puno toga. Ipak najviše fali kupaca koji su uglavnom postali potrošači u trgovačkim centrima.

Kako bi ih privukli na ovu lokaciju iz gradske Uprave aplicirali su na UNDP projekt EU4AGRI za revitalizaciju tržnice. Sredstva su odobrena, ali je potrebno da se potpišu ugovori s najmanje 28 korisnika, odnosno poljoprivrednih proizvođača i obrtnika.

Poziv ostaje otvoren do 9. decembra i mogu se prijaviti poljoprivredni i prehrambeni proizvođači, te lica koja se bave starim zanatima i izradom rukotvorina i suvenira.