GRADSKA UPRAVA BIHAĆA NALOŽILA PROVJERE DIPLOMA UPOSLENIKA U INSTITUCIJAMA I JAVNIM PREDUZEĆIMA

BIHAĆ
Diplome državnih službenika, namještenika i uposlenika gradskih institucija i preduzeća u Bihaću bit će provjerene u narednom periodu. Gradska uprava izdala je upute na koji način će se vršiti provjere

U uputstvu je navedeno kako će se vršiti provjere vjerodostojnosti diploma zaposlenih u Gradskoj upravi Grada Bihaća, Gradskom pravobranilaštvu, javnim ustanovama, javnim preduzećima i drugim organima čiji je osnivač Grad Bihać ili se finansiraju iz Budžeta Grada Bihaća.

Cilj ove odluke jeste, kako je rečeno u uputstvu koje je potpisao gradonačelnik Šuhret Fazlić, vraćanje povjerenja građana u institucije Bihaća, otklanjanje bilo kakve sumnje i nedoumice o vjerodostojnosti diploma u Bihaću te slanje snažne poruke opredijeljenosti gradonačelnika za efikasnu i angažiranu borbu protiv korupcije.

"Gradonačelnik će prvi put izvršiti provjeru svih diploma za sve zaposlene u institucijama u kojima je osnivač ili se finansiraju iz budžeta, što će dovesti do egzaktne informacije da li unutar institucija postoje zaposlenici koji imaju nevjerodostojne diplome za poslove koje obavljaju", kazali su iz Gradske uprave.

Institucije i javna preduzeća u vlasništvu Grada Bihaća dužni su na kraju svakog mjeseca dostaviti informaciju o izvršenim provjerama gradonačelniku, a po završetku provjera dužni su dostaviti konačni izvještaj koji će gradonačelnik predstaviti Gradskom vijeću Bihaća.