Gradska uprava Sarajevo zastavama ukrasila most preko puta Vijećnice povodom Dana državnosti

Gradska uprava Grada Sarajeva istaknula je 12 zastava BiH na mostu preko puta Vijećnice, povodom Dana državnosti BiH. Gradonačelnik Abdulah Skaka kazao nam je da je ukrašavanje mosta zastavama odgovor onima koji rade na štetu BiH.

"Cilj nam je da se kao glavni grad BiH prema državi ponašamo onako kako zaslužuje. U tom smislu smo uradili niz stvari kako bi državna obilježja istakli na što bolji način, jedna od tih lokacija je ulaz u Sarajevo na Bijeloj tabiji i podizanje donedavno najveće zastave na brdu Hum", rekao nam je Skaka. 

Na mostu preko puta Vijećnice, koja je administrativni centar Sarajeva i turistička atrakcija, postavljeno je po šest zastava s obje strane mosta i ostat će tu neko vrijeme. 

"Na simboličan način smo most ukrasili zastavama i to je odgovor svima onima koji rade na štetu BiH, radimo vrijedno i naporno, gradimo državu i njene simbole ističemo na pravi način, na šta nas zakon i obavezuje", istakao je Skaka.

Most preko puta Vijećnice u budućnosti će se koristiti da isticanje zastava drugih zemalja prilikom dolaska stranih delegacija u Sarajevo.