Gradski odbor Nezavisnog bloka Bihać svečano obilježio Dan državnosti BiH (FOTO)

Nezavisni blok
Danas su članovi Nezavisnog bloka GO Bihać polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom ćutanja svečano obilježili Dan državnosti BiH odajući počast onima koji su najzaslužniji za očuvanje državotvornosti.

 

Na današnji dan 1943, godine u Mrkonjić Gradu, vijećnici tadašnjeg ZAVNOBiH-a vratili su državotvornost ovoj zemlji, stvarajući temelje njenog daljneg razvitka i opstojnosti.

Već tad se shvatalo da ova zemlja mora počivati na temeljima zajedništva i zajedničkoj borbi za prava svih njenih građana na svakom pedlju njene teritorije.

Posljednji rat je prijetio brisanjem granica jedine nam domovine, ali se i tad znalo da se samo borbom može očuvati ono što se stoljećima stvaralo.

Najveća zahvalnost pripada borcima, šehidima i poginulim pripadnicima drugih vjeroispovjesti koji su bili u sastavu Armije R. BiH koji su svojim životima izgradili bedem naše opstojnosti ali i opstojnosti budućih pokoljenja.

Domovino, sretan ti Dan državnosti, zemljo koja si preživjela toliko buktinja, a opet opstala stamena i gorda, poručili su iz GO NB Bihać.