Granica još uvijek zatvorena, 250 migranata prespavali na cesti

GRANIČNI prijelaz Maljevac između Hrvatske i BiH zatvoren je i jutros, javlja HAK. Kako doznaje N1 noć je prošla mirno, migranti su spavali na tlu, grijući se uz vatru koju su ložili. Ima ih oko 250, a među njima ima i žene te djece.

I jutros se tamo nalazio grada koju je postavila hrvatska policija kao i povećani broj hrvatskih policajaca.

Migranti kamenjem na policiju

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP)  da su dvojica policajaca lakše ozlijeđena kada je skupina migranata koja nije uspjela prijeći granicu kod Maljevca na policiju gađala kamenjem i drugim predmetima.

„U  jednom trenutku, prilikom postupanja BiH policije koja je migrante odmicala od same granične crte prema dubini svog teritorija, skupina migranata krenula je direktno prema hrvatskoj policiji koja je tom prilikom odbila pokušaj nasilnog nezakonitog ulaska na hrvatski teritorij.

Potom su migranti bacali kamenje i druge predmete na pripadnike hrvatske policije. Dva policajca su lakše ozlijeđena te su zatražila liječničku pomoć“, izvijestio je MUP.

Među ozlijeđenim migrantima i dijete

Neslužbeno se doznaje da su trojica migranata ozlijeđeni u naguravanju te da su im pomoć pružili članovi udruge Liječnici bez granica koji se na bosanskohercegovačkoj strani. Mediji su javili kako je ozlijeđeno i petogodoišnje dijete.

Božinović: Hrvatska policija nije ulazila na teritorij BiH

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jučer je ustvrdio da zbog grupe migranata koja se nalazi kod Maljevca nije bilo ulaska hrvatske policije na teritorij Bosne i Hercegovine "niti će biti niti za time postoji potreba".

"Migranti koji su smješteni u Unsko-sanskom kantonu su probili jedan kordon bosanskohercegovačke policije, došli su do hrvatske granice i tu ih je zaustavila hrvatska policija", objasnio je Božinović.