Graz: Čovjek poludio pa pokušao policajcu ukrasti oružje

sa

U srijedu navečer poludio je 63-godišnjak iz Graza. U posljednjoj policijskoj akciji pokušao je jednom službeniku oteti službeno oružje.

Oko 21.20 sati susjed je obavijestio policiju da je 63-godišnjak htio ući u jedan stan na Karl-Morre-Strasse u Graz-Eggenbergu, lupao je po vratima i glasno vrištao. Pijanac je htio ući u stan jer je tamo očito bilo još pijanih ljudi i želio im se pridružiti. Policija je došla na lice mjesta, a 63-godišnjak nije dao policajcima da ga smire pa su ga morali odgurati prema izlazu iz stambenog naselja.

Tada je, navodi policija u svom izvješću, “poludio” te je tijekom izvođenja iz zgrade izgrednik policajcu iznenada pokušao istrgnuti službeno oružje iz futrole.

Budući da je oružje bilo pričvršćeno u futroli, ovaj plan je bio neuspješan unatoč naglom povlačenju. Muškarac je tada uhićen.

Tijekom uhićenja i kasnije službene radnje u policijskoj postaji Eggenberg, muškarac nije prestao s neposlušnim ponašanjem i glasno je prijetio policijskim snagama.

Nakon dovršenog očevida 63-godišnjak je prijavljen zbog sumnje na kazneno djelo otpora vlastima i narušavanja reda i mira.