Grlo "Thunder Rock" iz Sanskog Mosta pobjednik međuarodnih konjičkih utrka u Velikoj Kladušoj

dsa
U organizaciji Konjičkog kluba „Krajišnik“ Velika Kladuša, na hipodromu “Drmaljevo” u Velikoj Kladuši danas poslijepodne održane su Velike međunarodne konjičke utrke. Na rasporedu su bile tri utrke, koje je i ove godine pratio veliki broj posjetilaca, zaljubljenika u ovaj konjički sport.

U prvoj trci  na programu pod nazivom „Benzinska pumpa EURO-JET“, na stazi dužine 1.200 metara, dominirala su domaća grla. Prvo mjesto zauzelo je grlo “Aliso” u vlasništvu KK ” Krajišnik” , drugo mjesto pripalo je grlu “Endri Rapido”, također u vlasništvu KK “Krajišnik” , dok je treće mjesto zauzelo grlo “Robes-Pierre čiji je vlasnik Ramiz Kamberović.

dsadwdawdwadwa

Domaća grla su vodila glavnu riječ i u drugoj galopskoj trci dužine 1800 metara pod nazivom „ASA Osiguranje“. Od šest prijavljenih , na ovoj utrci nastupila su samo tri grla. Prvo mjesto pripalo je grlu “Ioga Cauvelliere”, članu KK “Krajišnik”, drugo mjesto zauzelo je također domaće grlo “Mans World”, dok treće grlo koje je nastupilo u ovoj utrci, “Gloria” u vlasništvu Muhameda Hromalića, nije završilo trku te je ostalo bez plasmana.

Pobjedu u uzbudljivoj glavnoj utrci “TRKA GRADA VELIKA KLADUŠA”, dužine 2.200 metara, zabilježilo je grlo “Thunder Rock” čiji je vlasnik Ibro Okčić iz Sanskog Mosta. Drugo mjesto pripalo je grlu “Zwarovski”, članu KK “Krajišnik”, dok je treće mjesto zauzelo grlo “New Pirate”, u vlasništvu još jednog Sanjanina Hilme Okčića. Četvrto grlo koje je nastupilo u glavnoj trci, veteran “Ornament” iz KK “Krajišnika”,nije završilo utrku.saodw

Nakon glave trke dodijeljeni su pehari “najbržima”,a u ime domaćina obratio se Aladin Ćerimović, predsjednik KK “Krajišnik”, koji je čestitao pobjednicima te se zahvalio svima koji su na bilo koji način dali doprinos da se tradicija konjičkog sporta u Velikoj Kladuši nastavi i ove godine.

Generalni sponzori utrke bili su  Općina Velika Kladuša i Vlada USKNagradni fond iznosio je 16.000 km,  a trku su podržali brojni sponzori i donatori, te privrednici iz Velike Kladuše.

dawfwaf