The Guardian: Bivša manekenka optužila Trumpa za seksualni napad

trump
Bivša manekenka Amy Dorris optužila je sadašnjeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa za seksualni napad koji se desio na teniskom turniru US Open prije više od dvije decenije.

 

Dorris je za Guardian rekla kako se nakon toga napada osjećala "bolesno" i "povrijeđeno".

U ekskluzivnom intervjuu za Guardian, Amy Dorris je izjavila da ju je Trump izveo iz kupatila u svojoj VIP loži na turniru u New Yorku 5. septembra 1997.

Dorris, koja je tada imala 24 godine, optužuje Trumpa da joj je gurnuo jezik u grlo, dirajući joj tijelo te da ju je držao u čvrstom stisku iz kojeg nije mogla pobjeći.

„Samo mi je gurnuo jezik u grlo, a ja sam ga odgurnula. Tada mu je stisak postao čvršći, a ruke su mu bile na mojoj stražnjici, mojim grudima, leđima, svemu. Bila sam u njegovom stisku i nisam se mogla izvući iz toga", rekla je Dorris.

"Ne znam kako to zovete kada gurnete jezik nekome u grlo, a ja sam ga izgurala zubima i mislim da sam ga možda i povrijedila", dodala je.

Preko svojih advokata Trump je odbacio navode da je ikad maltretirao, zlostavljao ili se neprimjereno ponašao prema Dorris.