Gužve na graničnim prelazima u BiH: Čeka se i do dva sata

Home

Gužve na graničnim prelazima u BiH: Čeka se i do dva sata


Na Graničnom prelazu (GP) Doljani na izlazu iz Bosne i Hercegovine čeka se oko dva sata, a na ulazu oko 30 minuta, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na GP Ivanica nema dužih zadržavanja na izlazu iz BiH, ali se na ulazu u Hrvatsku čeka oko dva sata. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

“U većem dijelu BiH danas se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz povremeno pojačan promet vozila”, naveli su iz BIHAMK-a.

Na vozače teretnih vozila apeluju da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Do 13:30 sati do povremenih polusatnih obustava saobraćaja dolazi na magistralnom putu M-6 Stolac-Ljubinje.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Jelašje na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica, danas od 08 do 17 sati vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom.

Zbog održavanja manifestacije “507 Dani Ajvatovice” danas i sutra (1. i 2. jula.) od 16 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu, od zgrade Pošte do BP INA (raskrsnica ulica 14.septembar i 770 Slbbr.).

Iz istog razloga, do sutra do 24 sata, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

 

(Izvor:fokus.ba)

Tagovi
Objavio: Sat, 01/07/2017 - 14:20

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top