Hadžifejzović i Šepić pozivaju Bakira da ne daje državu za ženinu poziciju

.

Nakon što je juče na press konferenciji SDA Bakir Izebegović prozvao voditelja i novinara Senada Hadžifejzovića, ovaj mu je sinoć, na svom programu i televiziji oštro odgovorio i pozvao ga da ne daje državu za ženu i pozvao ga da dođe u studio da razgovaraju.

Prije više godina, prvi političar koji je u tom istom studiju pozvao na face to face debatu Bakira Izetbegovića bio je Senad Šepić, tadašnji potpredsjednik SDA, a sada lider Nezavisnog bloka.

Danas je na svome FB i Twitter profilu Šepić napisao: “Kraljevstvo svoje dajem za konja”, riječi su engleskog vladara iz 15. stoljeća. Izgubio je oboje, a i 500 godina poslije, taj narod ima najlošije sjećanje na njega. Zato, ne daj državu za ženinu poziciju... Preživjeće BiH i tebe kao vladara svakako, a pametnom bi i išaret bio dovoljan.”

Time su dva Senada, još jednom jasno i hrabro pozicionirali svoje stavove, ali, poznavajući Bakira Izetbegovića, on će i ovaj put pobjeći i izbjeći će da se javno suoči sa bilo kojim od dva Senada, jer je svjesta da su istina, argumenti i znanje na njihovoj, a ne na njegovoj strani.