Hadžikadić: Dijaspora je isključena iz procesa jer ne može kupiti posao u Elektroprivredi BiH

.
Kandidat Koalicije Država za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Mirsad Hadžikadić je veoma aktivan i izvan granica BiH i dobija sve veću podršku od naše dijaspore.

“Putevima Švicarske, Norveške, Holandije, Švedske, Njemačke i Austrije organiziran je niz javnih tribina na kojima me ugostila, ili će ugostiti, bosanskohercegovačka dijaspora sa kojom razgovaram o budućnosti Bosne i Hercegovine i uključivanja dijaspore u političke i ekonomske procese u domovini- poručio je danas.

Dijaspora je nepravedno marginalizovana i isključena iz svih procesa u BiH. Zašto? Zato što je finansijski snažna i politički slobodoumna, te se ne uklapa u obrasce ponašanja naših vlastodržaca.

Dijasporu ne mogu kupiti za posao u elektroprivredi ili nekoj drugoj javnoj instituciji. Ne mogu je kupiti asfaltiranjem sokaka i postavljanjem rasvjete.

Njihovo povjerenje zahtjeva državničku strategiju, uređenje institucija, neovisno pravosuđe, pojednostavljenje birokracije i stvaranje povoljne klime za investiranje i ekonomiju.

Naša dijaspora je naš najveći potencijal i naš najbolji ambasador u svijetu koji može privući strani kapital u našu zemlju i zajedno sa nama graditi bolju Bosnu i Hercegovinu. Dijaspora je ključ istinske promjene u državi.

Zato je ova vlast ne želi. Zato je ne žele svi oni kojima je cilj vlast, a ne promjena koja vodi progresu i prosperitetu svih građana.

Zapamtite to kada dođe vrijeme izbora.”- poručio je Mirsad Hadžikadić, kandidat Koalicije Država za člana Predsjedništva BiH.