Hadžikadić: Izetbegović svojim izjavama ponovo pomaže Dodiku i Čoviću

sdsdsdaa
Lider Plaforme za progres i kandidat Koalicije Država za člana Predsjedništa BiH Mirsad Hadžikadić smatra da izjava Bakira Izetbegovića da ponovo računa na pomoć islamskog svijeta, pokazuje mnogo više nego neznanje i političku nezrelost.

"Izjava gospodina Bakira Izetbegovića da ponovo računa na pomoć islamskog svijeta, pretpostavljam u slučaju sukoba, pokazuje mnogo više nego neznanje i političku nezrelost. Bosni i Hercegovini su potrebne veze i pomoć cijelog civiliziranog svijeta, uključujući i islamske države", izjavio je on

Dodaje kako ovakva izjava samo daje retoričku municiju Dodiku i Čoviću kada ispaljuju rafale mržnje kojima ubjeđuju Evropu i svijet da su bh. muslimani strano tijelo civiliziranog svijeta i potencijalni teroristi.

"Ona izražava ubjeđenje da je podjela Bosne i Hercegovine moguća i prihvatljiva opcija. Ona je izraz nemoći i nevjerice u vlastite snage. Ona manifestuje licemjernu upotrebu dvostrukih kriterija, unutar kojih (opravdano) kritikujemo Srbiju i Hrvatsku za miješanje u unutrašnja pitanja BiH i nepoštivanje njenog suvereniteta, dok s druge strane prizivamo, po istom principu, druge države za rješavanje unutrašnjih pitanja i sporova u Bosni i Hercegovini", kaže on.

Ona izdaje budućnost Bosne i Hercegovine, dodaje Hadžikadić te kaže kako to nije u njegovo ime.

 

"Nama treba država koja je snažna, efikasna i pravedna. Države koja stvara prijatelje širom svijeta i lobira kroz svoje političke, ekonomske, diplomatske, naučne, kulturne i sportske kanale. Možemo mi to. Do nas je", izjavio je Hadžikadić.

Lider SDA Bakir Izetbegović kazao je kako je međunarodna zajednica imala niz drugih i mnogo opasnijih žarišta od BiH, te joj nismo bili u fokusu i da se nada da nećemo ni biti ni dalje, dakle, neće morati ovdje doći u situaciju da se interveniše.

"Podiže se ta spremnost, vidimo reakcije Njemačke, Nizozemske, Velike Britanije, Amerike. Islamski svijet se još nije digao, imaju i svoje probleme, ali ako zatreba bit će i oni tu za nas", istakao je Izetbegović prije dva dana.