Hag: Interpol raspisao crvene potjernice za tri člana Srpske radikalne stranke

Home

Hag: Interpol raspisao crvene potjernice za tri člana Srpske radikalne stranke


Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviji (ICTY) priopćio je u petak da je na zahtjev tog suda Interpol izdao crvene tjeralice s nalogom za uhićenje troje radikala Petra Jojića, Vjerice Radete i Jove Ostojića.


Interpol je 24. marta obavijestio ICTY da je izdao crvene potjernice kojima se traži lociranje i uhićenje spomenute trojke, po zahtjevu sekreterijata Haškog suda.

Naloge za hapšenje, odnosno potjernice protiv Jojića, Radete i Ostojića, koji se terete za utjecaj na svjedoke u postupku protiv lidera SRS Vojislava Šešelja, donijelo je sudsko vijeće ICTY 5. listopada prošle godine, a sredinom studenog skinuta je oznaka tajnosti s njih.

Srbija je odbila privesti i izručiti Jojića, Radete i Ostojića, nakon što je sudac za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu zaključio kako sporazum o suradnji s ICTY Srbiju obvezuje da isporuči samo osobe koje su okrivljene za najteže ratne zločine, što ovdje nije slučaj.

Haško tužilaštvo optužilo je troje radikala za nepoštovanje suda, odnosno za vršenje pritisaka na dvojicu svjedoka tužiteljstva da svjedoče u korist Šešelja, podsjeća Tanjug.

 

(Izvor: Fena)

Tagovi
Objavio: Pet, 31/03/2017 - 09:23

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top