Haris vratio izgubljeni novčanik pun novca i spasio porodici ljetovanje

Haris
Da još ima dobrih ljudi, dokazuje priča koja je podijeljena na Facebook stranici Regional Express. Javio se čovjek koji je u utorak oko 11 sati na putu Labin – Rabac u Hrvatskoj izgubio novčanik u kojem su bili dokumenti i veća svota novca.

 

Mislio sam da je tu kraj i da je ovo moje najgore ljeto u Hrvatskoj. Jutros dobivam telefonski poziv od Harisa Šarića koji trenutno radi u Valamar hotelu i koji mi govori da je našao moj novčanik s novcem i dokumentima.

U tom trenutku sam bio oduševljen poštenjem ovog momka jer nisam vjerovao da u današnjem vremenu ima još ovakvih ljudi koji bi vratili pun novčanik novca. Zbog toga bih ovim putem želio zahvaliti još jednom momku jer malo je ovako poštenih ljudi”, piše u objavi.

Mnogi su ostali oduševljeni ovim potezom dečka i pohvalili su ga zbog poštenja, kao i njegove roditelje zbog odgoja. Objava je na Facebooku nakon samo dva sata prikupila više od 1.6 hiljada lajkova.

“Nadam se da ste ga pošteno i nagradili. Dečku svaka čast”, “Bravo za roditelje i odgoj i bravo za mladića i bravo za zahvalnost”, “Ima nade za nas”, “Bravo, Harise, svaka čast mami i tati što su te naučili biti pošten, kapa do poda”, samo su neki od komentara ljudi.

“Niti u jednom trenutku nisam pomislio da novčanik ili novac zadržim za sebe .Čist obraz i miran san je najveće bogastvo za mene ❤” – izjavio je Haris.

 

FOTO