HDZ će sutra predložiti Mladena Boškovića za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH?

Pred sutrašnji nastavak konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH danas je održan Kolegij na kojem je dogovoreno da se formiraju i preostala dva stranačka kluba, i to HDZ-ov i SDA-ov.

Potvrdio nam je to i predsjedavajući Predstavničkog doma Elvir Karajbić.

- Sve stranke su prisustvovale sjednici Kolegija. Rečeno je da će HDZ i SDA dostaviti imena šefova klubova svojih stranaka – kazao nam je Karajbić.

Kako je dodao, dobio je obavijest od HDZ-a da će oni predložiti dopredsjedavajućeg iz rada hrvatskog naroda. Kako nezvanično saznajemo, bit će predložen Mladen Bošković.

- Prijedlog za dopredsjedavajućeg iz rada srpskog naroda nemamo. To bi mogao biti samo neko iz SDP-a, ali postoji mogućnost da neko predloži nekoga iz reda ostalih. Ali ne znam je li to pametno. To ćemo vidjeti – naveo je Karajbić.

Nakon konstituirajuće, sutra bi se trebala održati i druga sjednica na kojoj će se razmatrati budžet, i to po hitnom postupku.

- Prvo će se glasati o hitnosti postupka. Ukoliko se to ne izglasa, Vlada će odmah poslati prijedlog odluke o privremenom finansiranju. Oni će zasjedati u pauzi. Ne mogu procijeniti šta će se desiti, to ćemo vidjeti sve sutra – naveo je Karajbić.