Heroj na djelu: Muškarac uhvatio djevojčicu (3) koja je pala sa petog sprata zgrade

heroj
Bankar iz Torina (37) proglašen je herojem nakon što je uhvatio dijete koje je palo s balkona na petom katu.

 

Mattia Aguzzi ispričao je kako su on i njegova djevojka u subotu malo prije 11 sati išli do pekarnice u središtu Torina kada su čuli muškarca kako viče 'upomoć' iz stana na gornjem katu.

"Izašao sam sa svojom djevojkom kupiti kruh i čuli smo vriskove iz zgrade koji su nam privukli pažnju. Čuo sam čovjeka kako vrišti kad je vidio djevojčicu kako se naginje na rubu. Djevojčica se sve više naginjala i penjala, držala se samo s dvije ruke, a noge su joj bile u zraku", izjavio je Aguzzi ispred bolnice u kojoj je liječen zbog lakših povreda.

Vikanjem je, kaže, pokušao privući pozornost trogodišnjakinje, ali je shvatio da ga ne čuje pa je procijenio gdje bi djevojčica mogla pasti te je stao ispod nje.

"Počeo sam vikati na nju da miruje i da se vrati unutra, ali nije čula. Kad sam vidio da pada, stao sam joj na put, zatvorio oči i nadao se da će sve biti u najboljem redu, ublažio sam joj udarac i oboje smo pali na zemlju", kazao je.

"U početku nisam vidio nikakve znakove života, onda je beba počela plakati i ja sam odahnuo", nastavio je. Roditelji djevojčice izašli su na ulicu kada su shvatili što se dogodilo, a hitne službe odvezle su djevojčicu u bolnicu. Aguzzi je rekao da su roditelji djevojčice u šoku, ali da je djevojčica dobro.

Gradonačelnik Torina Stefano Lo Russo pozvao je da se oda počast Aguzziju. "Postupci našeg sugrađanina koji je u letu uhvatio i spasio život djevojčice koja je pala s petog kata, herojska su i nesvakidašnja gesta", napisao je Lo Russo u objavi na Facebooku.

Parlamentarka Camilla Laureti također je rekla kako se nada da će mu biti dodijeljena 'Zlatna medalja za građansku hrabrost'.

Bankaru je zahvalila i talijanska premijerka Giorgia Meloni.

"Priča o djevojčici koja je pala s balkona na petom katu zgrade u Torinu mogla se pretvoriti u tragediju. Ali zahvaljujući brzini Mattie Aguzzija, koji ju je vidio kako pada i zgrabio u zraku, njezin život je spašen. Velika čast i zahvalnost ovom mladom heroju", napisala je na Twitteru.

No Aguzzi ne želi da ga se naziva herojem. "Sve što sam radio je prirodno. Ništa nisam razmišljao i pokušao sam učiniti ono što je trebalo", naglasio je našalivši se kako mu je pomogao višak kilograma.

"U svakom slučaju, sad mi više neće govoriti da je bolje da malo smršavim. Prošlo je dobro. Što više možemo poželjeti? Sudbina nas je tamo smjestila. Slučaj, sudbina. Koliko ja znam, svi smo dobro. A to je, vjerujte mi, nešto najljepše", dodao je.

Talijanska policija istražuje okolnosti incidenta.

 

FOTO