Hidžab ostaje u NSRS: Ko je Amina Kavazović?

xx

Amina Kavazović iz Modriče jedina je žena koja će se sa liste Pokret za državu u narednom četvorogodišnjem mandatu, naći u poslaničkim klupama Narodne skupštine RS.

Diplomirana je pravnica, trenutno na postdiplomskom studiju na Pravnom fkaultetu u Tuzli, udata je i majka je dvoje djece.

Predsjednica je Regionalnog odbora SDA Sjeverna Bosna i članica Glavnog odbora SDA Bosne i Hercegovine.

Aktivno govori engleski jezik.

Smatram da se žene trebaju baviti politikom. Posebno u sredinama u kojim, zbog nekih svojih stavova, stalno nailaze na diskriminatorni odnos onih koji vladaju u tim sredinama. Ja sam to u gradu u kome živim, zbog mahrame koju nosim, iskusila kroz traženja zaposlenja i ne pristajem na takav odnos. Diskriminacija povratnika u RS, inače, stanje je koje ne prestaje.

Kao neko ko dijeli sudbinu povratnika cilj mi je da u Narodnoj skupštini RS dostojanstveno zastupam, prije svega, interese povratnika, svog naroda, kao i svakog časnog i poštenog građanina – kaže za Politicki.ba Amina Kavazović.

Kao narodni poslanik kaže Kavazović, činit će sve da se poštuju Ustavom zagarantirana prava povratnika koja se svakodnevno krše.

Želim da kroz sistemska rješenja utičem na to da svaki povratnik i svaki čovjek u ovom entitetu živi životom dostojnim čovjeka – kazala je Kavazović.