Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 80 pacijenata.

Foto: Facebook
Dežurni doktori Kasim Selman i Ševal Mešanović na dalje liječenje uputili su troje pacijenata.

U COVID ambulantu javilo se 35 pacijenata, bez daljih upućivanja.

Vatrogasna jedinica bilježi miran period bez intervencija.

Kako saznajemo u Elektrodistribuciji, PJ Velika Kladuša, sve je u redu ovog jutra sa isporukom električne energije.

Image
Foto: Rvk

U organizaciji Crvenog križa općine Velika Kladuša danas će biti održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Kako je najavljeno, akcija će se održati u prostorijama Doma zdravlja u periodu od 09 do 12.00h.

KUD „Biser“ danas priređuje Novogodišnji koncert kojim ujedno i završava svoju radnu 2021. godinu. Osim igara i pjesama planirana je i podjela novogodišnjih paketića za djecu. Koncert će biti održan u Gradskoj sportskoj dvorani sa početkom u 18.00h.

Na putevima u višim planinskim predjelima, mjestimično ima ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, dok je kolovoz u nižim predjelima mokar. Zbog niskih temperatura, na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati formiranje poledice. Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno. Također, duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Orašje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Hercegovini se očekuje kiša, a u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa susnježicom i snijegom. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 8, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu od 5 do 10 stepeni.

Biometeorološke prilke su relativno nepovoljne. Opća slika će biti lošija u centralnoj i istočnoj Bosni, kao i dijelu Hercegovine, pretežno usljed nestabilnog vremena. Dodatni pad temperatura, izraženije u jutarnjim satima, također će stvarati probleme hroničnim bolesnicima. Neophodno je posvetiti maksimalnu pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito u unutrašnjosti. Na jugu nešto ugodnije, danju malo toplije, pri tome uz povremeno jače sjeverno strujanje.