Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratio veliki broj pacijenata

sa

Policijski službenici PS Velika Kladuša u toku protekla 24h evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

– Hitnoj medicinskoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć su se obratila 43 pacijenta. Dežurni su bili dr. Aida Dedić i dr. Abdulah Fazlić.

Elektronapajanje je stabilno, saznajemo iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša.

 Isporuka pitke vode je uredna, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Prema informacijama iz JKUP „Komunalije“ odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija se po rasporedu.

 Kladuški vatrogasci nisu intervenisali u izvještajnom periodu.

Privodi se kraju akcija “NISTE SAME” za žene Turske i SirijeAkcija traje još danas. Sve donacije i pisma podrške možete dostaviti tokom dana u prostorije Crvenog križa općine Velika Kladuša u vremenskom periodu 8-13h.

8. je dan ramazana. Vrijeme iftara za područje Velike Kladuše je u 19:26h.

 Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u južnim i jugozapadnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U večernjim satima, ponegdje na sjeveru može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 13 do 20 stepeni.

– Opšta slika je relativno povoljna. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, sa više svježine. Sa noćnim satima moguće su blaže meteopatske reakcije kod osjetljivih osoba, obzirom na promjenu vremena.

Stanje na cestama

Zbog radova na sanaciji klizišta i dalje je zatvorena Zenička zaobilaznica na autoputu A-1 (oba smjera).

Za danas su najavljeni radovi u tunelu Karaula, na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj. U vremenu od 09 do 15 sati tunel će biti zatvoren, a vozila će se usmjeravati starim putem (u dužini od 4 km).

Danas će u vremenu od 08 do 17 sati, zbog postavljanja završnog sloja asfalta, za saobraćaj biti zatvorena dionica regionalnog puta R-461a Srebrenik-Orahovica Donja (u mjestu Orahovica Gornja). Za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati na put Srebrenik-Bukva-Gračanica.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila će u narednom periodu saobraćati preko raskrsnice u Topčić Polju.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, saobraća se otežano, jednom trakom.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja.