Hoće li Bužimljani Agan Bunić i Nisvet Jusić glasati zajedno sa Dunjom Abdić-Pleho, kćerkom Fikreta Abdića

asdg
Za srijedu je zakazana online sjednica Skupštine USK na kojoj bi trebali biti usvojeni najvažniji finansijski dokumenti Unsko-sanskog kantona.

Za srijedu je zakazana online sjednica Skupštine USK na kojoj bi trebali biti usvojeni najvažniji finansijski dokumenti Unsko-sanskog kantona. Kako smo već ranije pisali, online zasjedanje je predviđeno zbog bolesti jednog zastupnika koji je u nemogućnosti da fizički prisustvuje u sali za održavanje sjednica Skupštine USK.

Da li je online zasjedanje samo farsa kako bi na istoj Skupštini glasala i Dunja Abdić Pleho, te da bi se pojedini zastupnici sakrili iza svojih monitora, vidjećemo u srijedu 16. februara za kad je zakazana sjednica. Zastupnici SDP-a i NES-a već su zajedno glasali za Odluku o privremenom finansiranju u Velikoj Kladuši, te vjerovatno na taj način i otvorili vrata zastupnici u Skupštini USK Dunji Abdić Pleho (Laburisti BiH), kada je u pitanju glasanje u Skupštini. Također Šahinović koji se nalazi u Turskoj na liječenju, bivši je član Laburista i desna ruka Fikreta Abdića.

Gora stvar od saradnje sa Laburistima Fikreta Abdića i njim samim jeste činjenica da su SDP i NES, a pogotovo član SDP-a  je spasio osuđenog ratnog zločinca od opoziva, a bile su prilike da se isti pošalje na političku deponiju.

Zanimljive su činjenice posebno za zastupnike koji čine aktuelnu većinu, a dolaze iz herojskog Bužima. Agan Bunić, nekadašnji zastupnik SDA, SBB, Naroda i pravde, a danas zastupnik NES-a, nikad i ni pod koju cijenu nije htio glasati sa zastupnicima Laburističke stranke. Po cijenu tog glasa, gostujući na FACE TV izjavio je da montirani snimci i njegovo javno blaćenje jeste samo iz razloga što “neće sa Laburistima”.

Isti video možete i pogledati:

Kada je u pitanju Nisvet Jusić, također bivši član SDA i Nezavisnog bloka (Senad Šepić), a danas nezavisni zastupnik, također nije htio glasati za koaliciju u kojoj bi učestvovali Laburisti. Tada kao član SDA, pokazao je odlučnost, suprostavio se većini  i poštujući mnogobrojne žrtve, a pogotovo iz Bužima, nije glasao sa onim koji imaju bilo kakve veze sa Fikretom Abdićem. Trpio je svakakve sankcije, ali je ostao dosljedan svojoj politici.

“Nema te stranačke odluke koja može biti važnija od građana, časti i dostojanstva naših boraca i šehidskih porodica. Nećemo biti dio nakaradnog sistema bez obzira što je dio zastupnika prihvatio da to bude. Politika mora biti konzistentna i imati viziju, a političari dosljedni u stavovima”. Građani zaslužuju bolje, rekao je tad Nisvet Jusić kao zastupnik SDA u Skupštini USK.

Tako su tad govorili zastupnici kao i članovi SDA.

(screenshot izrezan iz jednog lokalnog medija  2017. godine)

Kako će ovaj dvojac iz Bužima da se postavi prema onome što se sprema, vidjećemo u srijedu 16. februara, za kad je zakazana online sjednica Skupštine USK.