Horor u Zagrebu: Zaraženi pacijent pobjegao iz bolnice, pronađen mrtav dan kasnije

.
Muškarac (53) iz okolice Samobora u Hrvatskoj, pozitivan na koronavirus, prekjučer je pobjegao iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, gdje je bio spojen na kisik.

Nakon bijega iz bolnice pacijent je, kako se doznaje, jučer pronađen u naselju Hoto Ville kod majke, gdje je preminuo, a na terenu su bili policija i hitna.

 

Iz Ravnateljstva Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije za Index su rekli da su jučer, 19. oktobra, u 15.56 zaprimili poziv s broja 112 za intervencijom u Strmcu kod Svete Nedelje u naselju Hoto ville.

 

"Poziv nam je stigao za intervenciju u Strmcu u Hoto Villama. Hitna je na mjesto intervencije stigla u 16.02 sati. Zatekli smo pacijenta, rođenog 1968. bez svijesti i znakova života. Nakon toga je pristupljeno reanimaciji pacijenta, da bi se tokom reanimacije od njegove majke doznalo da je pacijent COVID pozitivan, da je bio u bolnici Fran Mihaljević, te da je pobjegao iz iste bolnice i da ga je policija tražila cijelu noć bezuspješno", kazali su iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

 

Ističu kako je nakon 35 minuta reanimacije pacijent proglašen mrtvim.

 

"Nakon 35 minuta reanimacije pacijent se proglašava mrtvim, nije imao puls i pojavljuju se sigurni znaci smrti. Od pacijentove majke se doznaje da je on pobjegao dan prije iz Zarazne, gdje je bio stavljen na kisik. Zarazna je raspisala potragu za njim i policija ga je tražila, no nisu ga našli. Zatečen je kod majke u Hoto Villi, no prijavljen je bio na drugoj adresi", doznajemo iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

 

Iz policije su potvrdili da je osoba samovoljno napustila bolnicu i da znaju za događaj te da su reagirali.

 

"Znamo za događaj, reagirali smo na dojavu bolnice o samovoljnom udaljavanju iz bolnice, u trenu pronalaska osobe unutar 24 h, ta je osoba preminula na području Samobora u privatnom prostoru", rečeno je u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

 

Kazali su kako se radi o Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.