Horor: Žena bacila sinove (2 i 3) sa prozora hotela

policija
Dvoje djece je u teškom stanju prevezeno u bolnicu, a dvogodišnjak je preminuo.

 

Žena je bacila svoju djecu starosti od dvije i tri godine sa balkona hotela u gradu Botošani u Rumuniji, a zatim zaprijetila da će počiniti samoubistvo.

Dvogodišnjak je preminuo u bolnici, a drugi je u komi prebačen u grad Jaši. Nakon što su je vatrogasci spriječili da skoči, žena je tvrdila da nije željela da povrijedi djecu. Ona je svom mužu poslala poruku u kojoj mu je napisala „Zbogom“.

Policija okruga Botošani saopštila je da je žena sa prvog sprata hotela bacila svoju djecu od dvije i tri godine sa balkona, prijeteći da će počiniti samoubistvo. Dvoje djece je u teškom stanju prevezeno u bolnicu, a dvogodišnjak je preminuo.

Nakon otprilike dva sata razgovora, „odvraćanjem pažnje bilo je moguće da se žena savlada, od strane vatrogasaca koji su imali pristup sa prozora hotelske sobe na mjesto gdje se ona nalazila“. Kasnije je primljena na Odjeljenje za psihijatriju Okružne bolnice Botošani.

Prema istom izvoru, žena je porijeklom iz drugog mjesta i sa djecom bi došla u Botošani, da odvede mališane da se igraju u parku. Žena je otišla u hotel, rekavši da ne može da stigne na autobus za povratak kući, a hotelsko osoblje ju je smjestilo u sobu na prvom spratu, iako je tvrdila da nema ličnu kartu.