Hrvati o Bosancima na plaži: Njihova omiljena aktivnost je ispijanje piva u hladu, stalno galame i dozivaju djecu

asd
"Ti će svojim mladuncima nabaviti apsolutno sve što požele, jer na fotografijama na Facebooku treba da se vidi da se na more otišlo jer se ima i da se ni na čemu ne štedi"

Nije tajna da su Bosanci i Hercegovci jedni od glavnih gostiju na hrvatskim plažama. Hrvati navode pet znakova da se na plaži nalazi upravo osoba iz BiH.

Bosanci rijetko kad na more idu sami, odnosno muž, žena i djeca, oni u ovakve avanture uvijek odlaze čoporativno jer s kim će čovjek piti ili igrati karte dok žena pazi na djecu. Dakle, Bosanci se uvijek druže međusobno, rijetko uspostavljaju kontakt sa drugima na plaži, posebno ako su u nekoj stranoj zemlji.

Ako u hotelu postoji švedski sto, Bosance ćete prepoznati po tome, što po završetku obroka uvijek pakuju hranu za kasnije, ako djeca ogladne na plaži, a ne pada im na pamet da kupe nešto, em je skupo, em su vrućine i boje se salmonele. Ni u restoranu neće ostaviti ništa, zamoliće konobara da im zapakuje ostatke pa će to grickati kad se umore od plivanja.

Kad prođete plažom i naiđete na ležaljke koje liče na štand sa igračkama i svim onim glupostima na naduvavanje, budite sigurni da su u pitanju Bosanci. Ti će svojim mladuncima nabaviti apsolutno sve što požele, jer na fotografijama na Facebooku treba da se vidi da se na more otišlo jer se ima i da se ni na čemu ne štedi.

Iz nekog razloga, Bosanci stalno imaju tu potrebu da galame i dozivaju djecu na plaži, kao da cijelom svijetu žele javiti kako su stigli. “Draganeee nemoj u dubokooo, vrati se nazad, zgaziću te nogama kad izađeš…”. Ako čujete nešto ovog tipa, nema ni teoretske šanse da nisu Bosanci.

Omiljena aktivnost Bosanaca na plaži nikako nije plivanje već ispijanje piva u debelom hladu. Igranje karata takođe dolazi u obzir, i to je uglavnom to. Isto tako kod Bosanaca je čest slučaj da se iznajmi samo jedna ležaljka, na kojoj je glava porodice, otac debelog, dlakavog stomaka koji sa sigurne udaljenosti gleda ženu koja hvata djecu po plićaku.