Hrvatska danas slavi 23 godine Oluje a Krajina 06. agusta slobodu

Danas se navršavaju 23 godine od početka hrvatske vojno-policijske akcije Oluja. Na ovaj datum različito se gleda u Srbiji i Republici Srpskoj, s jedne, i u Hrvatskoj s druge strane, ali i u Krajini s treće strane, jer Krajišnici poštuju napore Hrvatske vojske da oslobode svoje okupirane teritorije ali ne priznaju da ih je Oluja spasila što komadanti 5. Korpusa često ističu na svim značajnijim manifestacijama i godišnjicama. 

- Zaslužan je vojnik i borac 5. Korpusa, jer da njega nije bilo opkoljeni Bihaćki okrug bi pao davno prije Oluje a onda bi Republika Hrvatska imala strašnih problema - istaknuto je nedavno tokom godišnjice osnivanja dvije slavne bihaćke brigade 501. slavne bbr. i 502. viteške bbr. 

Srpska udruženja i zvaničnici tvrde da je akciji Oluja iz svojih domova protjerano preko 200.000 Srba sa teritorije tadašnje SAO Krajine, a poginulo ili se vodi kao nestalo više od 2.000.  Hrvatska će 4. agust slaviti kao Dan pobjede, dok će Srbi dan kasnije pomenima i ove godine odati počast žrtvama.

Program obilježavanja u Hrvatskoj počeo je danas u 13 sati kad će se na kninskom stadionu odigrati revijalna nogometna utakmica između branitelja, pripadnika Hrvatske vojske i policije, te nogometne reprezentacije s izbornikom Zlatkom Dalićem na čelu. U večernjim satima održat će se prijem ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata gdje će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uručiti odlikovanja generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini.