Hrvatska se i dalje bori sa obilnim snijegom, na snazi ostaje crveno upozorenje

sa

Snježna oluja je od nedjelje paralizovala Hrvatsku stvarajući time ogromne probleme na cestama širom zemlje. Dalmacija je i dalje odsječena od ostatka Hrvatske, a jak vjetar dodatno pravi probleme.

Promet je bio u potpunosti blokiran, da bi u ponedjeljak popodne bio tek djelomično otvoren. U ponedjeljak navečer i dalje su brojne ceste zatvorene, a autocesta A1 je u potpunosti otvorena tek osobne automobile koji putuju prema jugu.

Veliki broj vozača ostao je zaglavljen na cestama usljed intenzivnog padanja snijega, ali na svu sreću nije evidentirana niti jedna saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom.

Ipak, iz Državne hidrometeorološke službe prognoziraju padavine i u narednim danima.

Meteorolozi su upozorili da ostaje na snazi crveno upozorenje za Velebitski kanal, što znači da će na tom području i dalje puhati jaka i vrlo jaka, mjestimično i olujna bura. Narandžasto upozorenje za sutra vrijedi za zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, prenosi Index.hr.

"Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala i polomljenih grana. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom", ističu iz DHMZ-a. Kažu da se može očekivati i treba pripremiti za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati.

Pogledajte VIDEO: