Humanitarni bazar za malog Maka danas u Sarajevu: Svaka marka je važna!

U organizaciji Pomozi.ba danas će biti održan humanitarni bazar u prostorijama ovog udruženja, u ulici dr. Fetaha Bećirbegovića broj 8, od 10 do 16 sati.

Sav novac koji bude prikupljen bit će usmjeren za liječenje dječaka Maka Hasića.

Iz Pomozi.ba pozivaju sve koji su u mogućnosti da dođu, kupe nešto, i tako pomognu malenom Maku na putu do ozdravljenja. Građani, također, mogu donirati sve ono što im više ne treba, a što se može koristiti u narednim bazarima.

Sedmogodišnji Mak obolio je od rijetkog i agresivnog karcinoma Burkittov limfom, koji je prepoznat i kao brzošireći tumor. Krajem prošlog mjeseca zbog bolova u stomaku iznenada je završio u bolnici, a nakon pregleda dijagnosticiran mu je karcinom u četvrtom stadiju. Limfom je zahvatio više organa - bubrege, jetru, debelo crijevo te koštanu srž, koja je, prema procjenama, zahvaćena oko 16 posto.

Iako je limfom ušao u četvrti stadij, nade za oporavak postoje, no za to je potrebno što hitnije izmještanje i liječenje u inozemstvu, za šta je potrebno mnogo novca, piše oslobodjenje.ba.

Mak je preksinoć trebao krenuti prema Medical Park bolnici u Istanbulu, ali s obzirom da mu stanje nije dovoljno stabilno let se morao pomjeriti, te se nadamo da će moći krenuti u narednih par dana. Rodbina dječaka se odlučila za Tursku, a u opciji je bila i jedna klinika u Americi gdje je, nažalost u zadnjem trenu popunjeno mjesto i Maka nisu mogli primiti.

Malom Maku također možete pomoći pozivom na broj 17007, a pored poziva, tu su i opcije doniranja putem PayPala, uplate na domaći i INO račun, kao i uplate na račun naše organizacije u Austriji.

PayPal: paypal1@pomozi.ba

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BiH

154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Mak Hasić

Za uplate na račun Pomozi.ba u Austriji:

ERSTE BANK

IBAN: AT64 2011182266475400

BIC: GIBAATWWXXX

Wien, Oestereich

Name: hilfhelfen-pomozi.ba

Verwendungszweck: Mak Hasić