Humanost na djelu: Velikokladuški fotograf za pomoć malom Aliju u liječenju

Bbb

Adnan Karalić dolazi iz Velike Kladuše i ima 27 godina.

Pored svog stalnog posla, u slobodno vrijeme bavi se fotografijom. Fotografija je nešto što ga već skoro 10 godina ispunjava i čini sretnim. U samom početku je fotografisao prirodu, životinje, razne predmete, potpuno je izbjegavao fotografisanje ljudi. Poslije je i polako krenuo sa fotografisanjem ljudi, krenulo je od portreta, a onda i vjenčanja tako da je sad trenuntno najveći fokus na to. Za njega su vjenčanja nešto posebno, prvo koje je odradio bilo je za prijatelja koji ni malo nije sumnjao u njegov rad.

Image
Bb

Riječ je o tako malom, ali ipak velikom borcu. Ali Mustedenegić rođen je sa Downovim sindromom. Nažalost prije par sedmica u UKCS otkrivena mu je i nova dijagnoza. Naime Ali boluje i od leukemije, trenutno vodi svoju najtežu bitku. Ugrađen mu je hikman za kemoterapije.

Ovaj mali, hrabri lav pun ljubavi zaslužuje da se odazovemo u što većem broju i da aukcija završi sto uspješnije.

Početna cijena slike sa okvirom je 100KM. A za sve one koji budu učestvovali poklanjamo digitalnu verziju pripremljenu za print.

Sav novac će biti usmjeren u svrhu liječenja!

Aukcija traje od 21.do 28. 01.2021. god.

Dimenzije slike: 90x60cm

Fotograf: Adnan Karalić

Izrada fotografije: Foto Latić

vira.

Transkacijski računi:

Ime i prezime: Edis Mustedanagić

Transakcijski račun 1613000023353775

IBAN CODE: BA391613000023353775

SWIFT CODE: RZBABA2S

Ime I prezime: Edis Mustedanagić

Adresa: Rajnovac 18 Velika Kladuša

Paypal: caneedara@gmail.com

Opis fotografije:

Fotografija je nastala hladnog i zimskog jutra. Nastala je sa nadom da će neko doći i oživjeti svoja sjećanja koja nosi sa te klupe ispod stare kule. Kako bi oživio toplinu u svom srcu ma kolika god hladno bilo. Vjerujem da postoji toplina i želja u našim srcima da pomognemo malom Aliju da se izbori i ozdravi što prije. Budi dio dobra, jer vrijedi!

Image
Bb