Predavanja hafiza Husejn ef. Čajlakovića u Cazinu posjetio ogroman broj posjetilaca (FOTO+VIDEO)

Proteklog vikenda, u organizaciji MIZ Cazin, u Cazinu je boravio autor velikog broja knjiga sa islamskom tematikom, hafiz Husejn ef. Čajlaković.

Ovog vikenda Cazinjani su imali priliku da slušaju poznatog hafiza Husejna ef. Čajlaković u džematima Puškari, Ćoralići i Donja Koprivna. 

Hafiz Husejn ef. Čajlaković spada među najpoznatije i najomiljenije bosanske vaize, govornike. Putuje po džematima u BiH i dijaspori. Predavanja je držao u bosanskim džematima u Americi, Njemačkoj i Švicarskoj. Autor je velikog broja knjiga sa islamskom tematikom. Snimio je nekoliko CD i DVD-ova sa svojim govorima, koji sadrže mnoge šaljive, ali vrlo poučne anegdote.

U vrlo prepoznatljivom stilu, brojnim primjerima iz svakodnevnog života, kao i sunnetu Muhammeda a.s., hafiz Husein ef. Čajlaković govorio je o " tri grijeha koja su počinjeni u povijesti čovječanstva". Ovim druženjima odazvao se veliki broj džematlija spomenuta tri džemata, ali i brojnih drugih. Bilo je tu i onih koji su htjeli imati i dugotrajniju uspomenu, pa su za svoju kućnu biblioteku kupili i hafizovu knjigu. Ipak, kako saznajemo, za knjige su najviše bili zainteresirani u džematu Donja Koprivna,

Prilikom održavanja predavanja, posjetioci su sa velikom pažnjom slušali izlaganja uvaženog  hafiza, a na licima svih prisutnih osjetilo se veliko zadovoljstvo što su prisustvali ovom korisnom druženju.

Na kraju predavanja hafiz se zahvalio svim prisutnim na druženju te emotivnom dovom završio predavanje.