I BBC se raspisao o Josipi Lisac i himni: Muzička diva suočena s krivičnom prijavom

josipa
Ne stišavaju se reakcije na to kako je hrvatsku himnu interpretirala muzička diva Josipa Lisac. Ugledni BBC raspisao se o Josipinom nastupu na inauguraciji hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Najveća korporacija za emitiranje radijskog i televizijskog programa u svijetu piše da je 70-godišnja Josipa Lisac tokom svoje 53-godišnje karijere osvojila brojne nagrade, a poznata je i po svojim osebujnim nastupima te modnom stilu.

- Na inauguraciji Zorana Milanovića otpjevala je "Lijepu našu domovinu" u pratnji džez pijaniste Zvjezdana Ružića. Njen nastup dao je drugačiji ton inače sumornoj himni, ali Boško Županović u svojoj krivičnoj prijavi tvrdi da izvedba Josipe Lisac nije bila društveno prihvatljiva i kao takva je prekršila hrvatski zakon - piše BBC.

Također, prenose da su njena diskografska kuća i Hrvatska glazbena unija podizanje krivične prijave okarakterizirale kao "potpuno nepoštivanje umjetničke slobode".

- Ova situacija samo dokazuje da živimo u društvu u kojem su osnovne ljudske i kulturne vrijednosti na vrlo skliskom terenu - objavio je BBC i dodao da Josipa Lisac nije htjela komentirati slučaj.