I danas mislim da će moj sin doći; Bišćanin obavio umru za Dženana

sa

Gost novog izdanja emisije “072PODCAST” je Muriz Memić, otac ubijenog Dženana, čovjek koji je nesumnjivo dokazao šta znači biti otac heroj. O njegovoj upornosti, istrajnosti, pravosudnoj mafiji, sistemu u kojem živimo, najvećem gubitku za jednog roditelja, ali i oslobađajućoj pa poništenoj presudi u slučaju “Dženan Memić”, u novom izdanju “072PODCASTA” govorio je Muriz.

Kako je sretati ubicu svoga sina, biti smiren i čekati pravdu, samo su neka od pitanja na koja je odgovoraocnaš gost, a koji nije uspio kontrolisati emocije pa je zaplakao tri puta u našem studiju.

-I danas dan mislim da će Dženan doći, pojaviti se odnekud. Osnovnu školu završio je kao Ponos generacije, Gimnaziju sa peticom, a potom je počeo studirati Pravo, bio druga godina. Vrijedan radnik kojem sam sa 22 godine prepustio kompletne finansije u kući. On je studirao i išao raditi sa mnom sa kamionom. Išao ga je i posao i škola i sve. Bio je nadaren – rekao je Memić.

Živite na Ilidži, blizu mjesta gdje je Dženan stradao. Kazali ste da je na početku bilo teško prolaziti tuda, a sada prođete često. Kakav je osjećaj proći, sjetiti se tog datuma?

-Dugo nisam prolazio. Prošlo je više od godinu dana, a prvi put sam otišao sa ef. Fočom. On me odveo, bilo je vrlo teško. Počeli smo planirati spomen-obilježje da mu napravimo, zato sam otišao.