I djeca pucaju vatrenim oružjem, zar ne?: Da li je Lukavac tek predznak

lukavac
Nesretnim događajem u Lukavcu zatečena je i krajiška javnost ali ne i iznenađena.

 

Prosvjetni radnici već duže vrijeme upozoravaju na sve veći broj problematičnih učenika, vršnjačko nasilje ali i napade na same prosvjetne radnike. Smatraju da je zato krivo današnje moderno vrijeme koje sa sobom nosi razne negativne pojave ali i nezainteresiranost roditelja kao i slab odgovor svih u lancu odgovornosti, prije svega na izostanku prevencije u radu sa djecom…

BIHAĆ, 14. juna – Dijete je danas u Osnovnoj školi Lukavac grad pucalo u nastavnika. Zbog toga neće o odgovarati jer do 14 godina starosti  zakon ga ne tretira kao  maloljetnika koji može krivično odgovarati.

Kao i u slučaju njegovog vršnjaka –  učenika  iz Srbije koji je izvršio pokolj u školi, biće pod pojačanim nadzorom. Djeca su nam postala agresivna zbog vremena u kojem živimo a posljedice toga su i povećano vršnjačko nasilje u školama, ali i izvan njih. Sve su češća teža krivična djela gdje su počinioci mlađa lica. Inspektor Odsjeka za maloljetničku delikvenciju kaže, “Djeca su nam 24 sata na društvenim mrežama gdje umjesto  usvajanja znanja dolaze do negativnih i štetnih stvari”