I lider Nezavisnog bloka Senad Šepić sutra na protestnoj šetnji

Senad
(Patria) - Broj javnih ličnosti i predstavnika opozicionih stranaka koji su potvrdili da će sutra prisustvovati na otvorenoj, protestnoj šetnji koju je najavio Mirsad Hadžikadić iz Platforme za progres se širi.

Danas su svoje prisustvo najavili predsjednici stranaka koje zajedno nastupaju u Skupštini Kantona Sarajevo, Nermin Nikšić, Ibrahim Hadžibajrić, Predrag Kojović i Elmedin Konaković. 

Za komentar smo pitali i Senada Šepića predsjednika Nezavisnog bloka, stranke koja je na zadnjim izborima ostvarila jako dobar rezultat i ima izabrane i veoma aktivne zastupnike u više kantonalnih skupština, te parlamentima Federacije i države Bosne i Herecegovine.

Imajući na umu da i on lično odavno zagovara usvajanje novog izbornog zakona, uvođenje elektronskog glasanja i skeniranja glasačkih listića, te da je početkom maja i sam objavio javne pozive cjelokupnoj opoziciji i međunarodnoj zajednici da osiguraju elektronsko glasanje i poštene izbore, a ako to ne mogu uraditi, onda da će pozvati ljude da to riješe na ulici, očekivano je potvrdio da podržava svaki vid djelovanja i organiziranja snaga za promjene u Bosni i Hercegovini i da će i lično sutra biti dio protestne šetnje. 

Još jednom je pozvao svu opoziciju, civilno društvo, nevladine organizacije i slobodne medije na najšire zajedničko i organizirano djelovanje za promjene u cijeloj BiH.

“Takav široki, zajednički nastup svih nas će ohrabriti i pokrenuti ljude, od Une do Drine i od Save do mora, jer će vidjeti da postoji snaga koja razumije cijelu Bosnu i Hercegovinu i svaki njen pedalj ravnopravno posmatra, a nije skučena samo na glavni grad, niti na koncept politike koja posmatra neke kantone duplo vrijednije od drugih, ili općine koje vrijede više od drugih deset. Na ovakvom pristupu i zajedničkom radu na usvajanju novog Izbornog zakona koji će omogućiti elektronsko glasanje i spriječiti da se loša politika krađom glasova očuva, siguran sam da možemo napraviti velike promjene, koje će osloboditi ogromne potencijale ljudi u BiH i pokrenuti razvoj cijele države”, izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

 

Image
Šepić