I ovako se bori za vlast: U prostorijama SNSD-a u Banjoj Luci održana besplatna zabava za maturante

.
Ostaje zabilježeno da se prisutnima obratio predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luke Vlado Đajić, koji je i direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS

 

I ovog vikenda društvenim mrežama kruže fotografije i snimci provoda iz prostorija koje koristi i Gradski odbor SNSD-a u Banjoj Luci. Prethodnog dana publiku je zabavljala Tea Tairović, jedna od novokomponovanih zvijezda mlađe generacije. Stranačke zabave posebno u izbornim godinama nisu novost, ali jesu zabave za maturante u stranačkim prostorijama i moguća veza najveće stranke u Republici Srpskoj sa događajima koji nailaze na osudu javnosti i koji se uprkos tome ponavljaju.

Volume 0%

 

Mladost i budućnost

Iako, najveća stranka u RS formalno ne stoji iza zabava koje se organizuju potpuno besplatno u prostorijama koje i SNSD koristi, uz besplatno piće i obavezu posjedovanja lične karte, ostaje zabilježeno da se prisutnima obratio predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luke Vlado Đajić, koji je i direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Na snimku koji je dostupan i na Youtube-u, Đajić pozdravlja prisutne maturante izražavajući sreću zbog toga što Banja Luka i RS imaju takvu mladost i budućnost.

- Ovdje nema politike, kada su me zamolili da podržim ovo bio sam sretan, čestitam vam na trudu, postali ste ljudi - rekao je Đajić podsjećajući prisutne na jedan od svojih posljednjih poteza.

- Dobro ste čuli prije dva dana sam uradio ono što niko nije uradio u RS. Zaposlio sam 50 mladih medicinskih sestara i tehničara koji su završili Medicinsku školu. Daću sve od sebe da se i ostali zaposle, koju god su završili školu - rekao je Đajić.

Poslato saopćenje

Na pitanje u kojem svojstvu se obraćao Đajić, iz Gradskog odbora SNSD-a u Banjoj Luci odgovorili su sa, „kao Vlado Đajić, gost koji je generalno poznat kao neko ko pomaže mladima, ko podržava obrazovanje mladih i koji je i sam visokoobrazovan i koji je tokom upravljanja UKC-om RS zaposlio na desetine mladih“.

Iz Banjalučkog SNSD-a su također demantovali da je riječ o multimedijalnoj sali SNSD-a, tvrdeći kako im prostor u kojem je koncert organizovan ne pripada, te kako se sala iznajmljuje, kao i ostale prostorije koje SNSD koristi u zgradi koja se nalazi u krugu nekadašnjeg giganta.

Formalno, iza koncerta stoji Agencija za digitalni marketing i organizovanje događaja “Arbitrium”. Banjalučki mediji prenose njihovo saopćenje u kojem napominju kako su oni organizatori zabave koja je, po njihovim navodima okupila oko 2.000 maturanata.

- Na taj način našim banjalučkim srednjoškolcima dodatno smo uljepšali i uveličali posljednji dan škole koji već godinama tradicionalno proslavljaju, sa željom da uspješno nastave svoje školovanje - saopćili su organizatori.

Pokušaj negiranja

Uprkos svim negiranjima veze SNSD-a i organizatora ovih događaja društvenim mrežama šire se i prepiske u kojima profesori navodno pozivaju učenike u „SNSD halu“. To je kao posebno loše ocijenio član Glavnog odbora SDS-a Boris Šukalo koji se obratio saopćenjem u kojem poziva Ministarstvo prosvjete i kulture RS da se „oglasi o zaposlenima u prosvjeti koji su proteklih dana učestvovali u vrbovanju maturanata od strane stranaka, pozivajući na njihovo sankcionisanje.

Šukalo je naveo i kako su u proteklim danima mediji i struka izrazili osudu i zgražavanje nad „pokušajima banjalučkog SNSD da koncertima turbo-folk pjevača, tombolama i besplatnim točenjem alkohola pokušaju pridobiti i vrbovati maturante.

FOTO: PRINTSCREEN