Ika Ferrer Gotić, mudro i oštro ženski demagoški odbrusila načelniku Hadžibajriću

123aa

Nakon što se ranije jutros na društvenim mrežama oglasio Ibrahim Hadžibajrić, u pokušaju da odgovori novinarki N1 televizije Iki Ferrer Gotić, te je nazvao punim pogrešnim imenom, a sve zbog slučaja majke Nermina Divovića kojeg je ranije na stranici Općine demantovao.

Poštovana Ifeta Ika Ferrer Gotić , nije mi običaj odgovarati na ovakve prozivke na društvenim mrežama, posebno što ne želim na ovaj način eksponirati slučajeve naših građana, ali ste me veoma neumjesno i neshvatljivo prozvali u svom komentaru i zatražili odgovor, pa ću to i učiniti“.

Podsjetio je na dijelove demantija.

Dakle, Općina Stari Grad Sarajevo uputila je demantij na neistine koje su iznesene na portalu n1info.com. U demantiju je jasno navedeno da nije tačno da je Općina korisnici dala neuslovnu kuću na korištenje nego joj je dodijeljen nov stan prije šest godina. Nisam znao da je neukusno govoriti istinu. Ali, znam da je obaveza novinara da prenose provjerene i tačne informacije, što vi u ovom slučaju niste učinili. Kada ste dobili naš demantij otišli ste da provjerite govorimo li istinu“, dodaje Hadžibajrić.

 

Ika Ferrer Gotić mu je odgovorila, kratko ali ženski oštro i novinarski demagoški.

Pa, dragi ‘načelniče svih ljudi’ Ibrahim Hadžibajrić ‘koji nikada ne odgovara na ovakav način’, nasmijali ste me! Prije svega, ko Vam je ‘Ifeta’? Moje puno ime je Ismeta. Kada se već odlučite ne koristiti moje javno ime u cilju neke, valjda, degradacije, onda se informišite bolje.

Svaka žena u slobodnoj Bosni i Hercegovini ima pravo da koristi koje god ime želi, rodjeno, nadimak, muževo ili svoje, a da ne polaže račune ikome. To je nama naša borba dozvolila. I tu morate iskazati poštovanje. Ne samo kao muškarac, nego kao sugradjanin“, počela je Ferrer Gotić.

Napomenula je načelnika da se potrudi da njegovi “sljedbenici” ne napadaju ljude koje je “označio svojim neprijateljima”.

I ako se već obraćate odgovorom na postavljena pitanja, slobodno taggujte osobu kojoj se obraćate. Tako funkcionira komunikacija na društvenim mrežama. Slučajno sam vidjela Vaš post. Ne smatram da ste dali konkretne odgovore. Nastavit ću pitati ista pitanja. To je moj posao.

Nego, potrudite se da Vaši sljedbenici ne napadaju ljude koje ste označili svojim neprijateljima, posebno žene. Kako to vodite svoj kabinet? Politiku? Pobrinute se da Dženanu Sokolović, majku ubijene djece, niko od Vaših više ne maltretira, zarad Vaše karijere. Budite profesionalni. Dostojanstveni našeg javnog novca. I ponovo, budite bolji“, zaključila je Ika Ferrer Gotić.

 

Podsjetimo, Općina Stari Grad nedavno je damantovala ovu medijsku kuću na način da je objavila javno slučaj i dijelove ugovora kada je Dženani Sokolović dodijelila stan na korištenje.

Također, dotakli su se nekih privatni stvari koje nikako nisu smjele završiti javno.




Foto : Društvene mreže