Ilda Alibegović danas istupila iz POMAK - a

Skorašnja događanja, odnosno suštinsko koaliranje POMAK - a i SDA na nivou grada Bihaća, osnovni su razlog mog istupanja iz Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu-rekla je Ilda Alibegović na početku današnje press konferencije.

POMAK je odmaknuo se od prvotne ideje da neće ići u koaliciju sa strankom koja je Bihać dovela u stanje ogromnog budžetskog minusa, nerealiziranih infrastrukturnih projekata u gradu Bihaću, kazala je skupštinska zastupnica koja će od sada nastupati nestranački, odnosno kao nezavisna zastupnica u Skupštini USK. Podržaću sve ono što Bihać može unaprijediti, kazala je Alibegović. Smatra da je SDA ucijenila svojim položajem u Federaciji BiH, obzirom da imaju ministre u toj Vladi, te mogu lakše doći do budžeta. "Svaka stranka je dužna ukoliko može, i pomaže građanima, gradu Bihaću, kantonu bez obzira da li je pozicija ili opozicija." Ovako se stiče dojam ucjene, da tamo negdje postoji moćna partija koja može pomoći napretku Bihaća, ali da neće ukoliko ne bude u vlasti", kazala je bivša POMAK - ova članica. Dodaje da neće sa SDA u bilo kojoj kombinaciji koalirati ni u Skupštini USK, te da ostaje pri stavu da će nastaviti sa podrškom aktuelnoj vlasti u USK.

Nezvanično saznajemo da je na Alibegović proteklih mjeseci u POMAK - u vršen ogroman pritisak da pristane na koaliciju sa SDA na kantonalnom nivou, kako bi bila srušena Vlada Mustafe Ružnića.